9. Öğretmenim Şenliği Kutlandı

Temel Eğitim Bölümü koordinatörlüğünde "9. Öğretmenim Şenliği" düzenlendi. Şenliğin ilk günü olan 26 Mayıs tarihinde çevrimiçi olarak dekan yardımcı Doç. Dr. Buçin GÖKKURT ÖZDEMİR'nin ve Temel Eğitim Bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Mustafa KOCAARSLAN'ın açılış konuşmaları ve BARÜ'nün tanıtım filminin katılımcılara izletilmesiyle başladı. Aynı gün Gazi Üniversitesi öğretim elemanı Doç. Dr. Aysel TÜFEKCİ'nin "Tutkulu Bir Mücadele: Öğretmenlik" ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Prof. Dr. Ebru Hasibe TANJU ASLIŞEN'nin "Yepyeni Bir Yöntem:Storigami" seminerleri ile devam etti. Şenliğe 31 Mayıs tarihinde Bartın Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü mizk dinletisi ve resim sergisi ile; Türkçe Öğretmenliği "Martının Düşüşü" adlı tiyatro gösterisi ile; Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Gülsün ŞAHAN "Kültür Sanat Söyleşileri" ile destek verdi. Şenliğin son günü olan 1 Haziran tarihinde ise oldukça renkli anlar yaşandı. Çünkü 1 Haziran'da  BARÜ Kutlubey Kampüsü bir süreliğine adeta bir çocuk üniversitesine dönüştü. Fatih İlkokulu’nun, Akbaş İlkokulu’nun, İstiklal İlkokulu’nun ve Düşünür Koleji’nin yer aldığı 260 ilkokul öğrencisi öğretmenleriyle, bebeklikten orta çocukluğa kadar farklı yaş grubundan çocuklar aileleriyle, Eğtim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Fatma ÜNAL, dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdi ŞİMŞEK ve üniversitemizin farklı birimlerinden akademik ve idari personel katılım sağladı. Temel Eğitim Bölümü öğretim elemanları ve Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Dr. Burak KİRAS ve 53 Eğitim Fakültesi öğrencisi tarafından STEM, matematik, laboratuvar deneyleri standları kuruldu. İlkokul öğrencilerinin farklı öğrenme alanlarına yönelik uygulama etkinliklerine katılımının sağlandığı şenlikte ayrıca uçurtma şenliği, geleneksel oyunların oynatılmasına  ve çeşitli dans kareografilerine de yer verildi. 2023 yılı 9. Öğretmenim Şenliği  farklı seminer konuları, farklı etkinlik ve uygulamalar, her yaştan katılımcının yer alması ile tamamlanmış oldu.
  • Bartın İl Milli Eğitim Müdürü ve Okul Öncesi Öğretmenleriyle Görüşme Gerçekleştirildi.

• "Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi"nin Dördüncüsü Gerçekleştirildi.

• Doç. Dr. Asiye PARLAK RAKAP "Okul Öncesi Dönemde Nitelikli Kitapların Önemi: Örneklerle Paylaşımlar" Sunumunu Gerçekleştirdi.

• Temel Eğitim Bölümü Geleneksel Dönem Açılış Kahvaltısında Bir Araya Geldi

• "Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi"nin Üçüncüsü Gerçekleştirildi.

• "Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi"nin İkincisi Gerçekleştirildi.

• Bölümümüz Öğretim Elemanları Akademik Performans Ödülü Aldı

• Temel Eğitim Bölümü Bölüm Temsilcisi Seçimi Yapıldı!

• Temel Eğitim Bölümü Akademik Seminerler Dizisi'nin İlki Gerçekleştirildi.

• Temel Eğitim Bölümü Geleneksel Amasra Kahvaltısında Bir Araya Geldi